SKILDRINGAR FRÅN KLARANS STRÄNDER
I NORRA WERMLAND.

Köp boken

av
Wilhelm Edgren

Till boken>> 

Wilhelm Edgrens Skildringar från Klarans stränder i norra  Wermland tar oss med på en båttur uppför Klarälven från Edebäck till Vingäng för över 100 år sedan. Resehandboken är en lovsång till den vackra Klarälvdalen eller "Liljeconvaljernas land" som författaren själv kallar den bygd, som kom att bli hans hemvist under nära 50 år.

Det lilla häftet på 31 sidor från 1884 har sedan länge varit praktiskt taget omöjligt att komma över antikvariskt. Beslut om ett nytryck av boken togs i Föreningen för Värmlandslitteratur för ett par år sedan, och detta har nu kunnat genomföras i samarbete med Montana förlag och med Bengt R Jacobson och Torleif Styffe som redaktörer

Den nya upplagan är reviderad och utökad med författarens egna rättelser och tillägg och därtill försedd med en presentation av författaren, kommentarer, en efterskrift samt några illustrationer.

Boken ges ut i två olika utgåvor, dels en numrerad bibliofilutgåva på 200 ex., dels en bokhandelsutgåva på 700 ex. Till bibliofilupplagan på annat papper hör en särskild illustration, en subskribentförteckning och ett speciellt omslag.

Styrelsen för Föreningen för Värmlandslitteratur framför ett varmt tack till alla som genom subskription förvärvat exemplar av föreningens julbok 1992 och därigenom visat sitt stöd för föreningens arbete med värmlandslitteraturen.

FÖRENINGEN FÖR VÄRMLANDSLITTERATUR är en sammanslutning för alla, som är intresserade av gammal som ny litteratur om landskapet. Medlemmarna erhåller som medlemsförmån bl a årsboken Wermlandica, som utges sedan 1977, och medlemsbladet Wermlandiana, som presenterar nya värmlandsböcker.